Sâmbătă, 29 mai, în trei localități diferite, polițiștii au oprit în trafic trei bărbați care erau atât de beți că abia mai puteau vorbi, darămite să mai conducă.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Sagna l-au găsit în trafic pe un bărbat de 53 de ani, din Roman, la volanul mașinii pe o stradă din satul Vulpășești, care era clar sub influența băuturii. Rezultatul testului alcoolscopic a indicat o concentrație de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice, pentru stabilirea, cu exactitate a alcoolemiei. Bărbatului i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Aceeași soartă a avut-o un șofer de 37 de ani din Poienari care conducea o autoutilitară în localitate. După ce a fost oprit, polițiștii au administrat testul alcoolscopic și a fost depistat cu o concentrație de peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat! I s-au recoltat probe biologice la un centru de permanență, pentru stabilirea, cu exactitate, a alcoolemiei.

Al treilea caz, petrecut vineri în Zănești, pe DN 15, are ca protagonist un bărbat de 43 de ani, din localitate. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și el s-a ales cu un dosar penal pentru aceeași faptă.

Angela Croitoru