0:00

Un sătean din Nemţişor îşi făcea gardul pe un arsenal, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn dimineaţa de 10 septembrie, puţin după ora 8, un bărbat din satul Nemţişor a sunat la 112 şi a anunţat că a descoperit 4 proiectile explozive de calibru 75 mm, în timp ce săpa un şanţ ca să facă fundaţie pentru gard.

„Echipa pirotehnică a unităţii, formată din doi subofiţeri, a ridicat proiectilele, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii în condiţii de siguranţă”, a declarat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

„Militarii au efectuat cercetarea zonei, pe o suprafaţă de 120 mp, şi nu au descoperit alte elemente de muniţie”.

Două ore mai târziu, pirotehniştii au fost sunaţi de un poliţist din comuna Vânători, care a anunţat că doi localnici au găsit nişte proiectile pe malul râului Ozana.

Militarii au ridicat un proiectil de calibru 75 milimetri, care era la vedere, şi altele două, care erau parţial îngropate. Totodată au verificat zona, dar n-au mai descoperit alte elemente de muniţie.

A treia intervenţie din ziua de 10 septembrie a fost la fabrica de zahăr din Roman, unde muncitorii au găsit un proiectil perforant trasor, adus în incinta unităţii odată cu un transport de sfeclă. (C. MIRCEA)

Articolul precedentBandiţi rurali, dar cu un prejudiciu impresionant
Articolul următorMIRACOLE 2015: Învățământul nemțean ”FB” la nivelul directorilor!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.