Un bărbat, în vârstă de 61 de ani, din Roman, are arsuri grave pe aproape jumătate din corp, după ce a fost surprins de explozia buteliei. Deflagrația s-a produs duminică după-amiază, 12 august, cel mai probabil în momentul când bărbatul a vrut să aprindă aragazul, din cauza scurgerilor de gaze de la butelie, după cum au stabilit pompierii. În urma apelului la 112, la locuința unde a avut loc explozia a ajuns un echipaj cu medic de la Substația Roman a Serviciului de Ambulanță Neamț.

„Pacientul prezenta arsură cu flacără, de gradul I-II-III, pe 40% din membrele superioare, cap și torace, cu puseu acut de hipertensiune arterială și a fost transportat la CPU al Spitalului Municipal Roman”, potrivit asistentei medicale Luminița Rozoschi, din cadrul SAJ Neamț.

Primele îngrijiri medicale au fost acordate bărbatului în centrul de primire a urgențelor de la Spitalul Municipal de Urgență Roman, iar de aici a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență Bacău, unde așteaptă să se elibere un pat într-unul din centrele pentru arși de la Iași sau București.

„Pacientul a fost adus la CPU la ora 17,31, cu arsuri pe 40% din suprafața corpului, la ambele membre inferioare, la membrul superior drept, perineu, torace și față. Arsuri mai multe de gradul I și II, unele de gradul III, fără afectarea căilor aeriene, astfel că a fost îngrijit mai întâi la noi. S-a luat legătura cu centrul de la București, cu Iașiul, dar fiindcă nu erau locuri libere, pacientul a fost dirijat la Bacău, urmând ca de acolo să fie ulterior transferat la București sau Iași”, ne-a declarat astăzi, 13 august, dr. Oana Onu, directorul medical al SMU Roman. (C.I.)