Un puşti de 15 ani a „împrumutat” maşina tatălui său şi-a „parcat-o” într-un podeţ!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO sesizare privind furtul unui autoturism a avut un final neaşteptat. Un bărbat de 43 de ani, din comuna Trifeşti, a anunţat, duminică seara, 21 august, la poliţia din localitate, faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras maşina proprietate personală, care era parcată în apropierea casei.

Poliţiştii au aflat însă că, de fapt, fiul acestuia, în vârstă de 15 ani, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 20 spre 21 august, a luat cheile autoturismului, care era parcat în fața casei, fără a cere consimţământul părinţilor şi, împreună cu un prieten, de 18 ani, au plecat la plimbare prin comună.

Lipsa de experienţă la volan şi-a spus în curând cuvântul, adolescentul pierzând controlul asupra direcţiei şi intrând cu autoturismul într-un podeţ. Din fericire, în urma impactului au rezultat doar pagube materiale.

După această aventură, tânărul s-a ales cu dosar penal pentru furt calificat și conducere fără permis.

„Polițiștii rutieri atrag atenția asupra consecințelor negative pe care le poate avea un act de teribilism, o clipă de neatenție și lipsa de experiență la volan. În afara consecințelor juridice, conducerea unui autovehicul de către un minor poate produce multiple consecințe. Dacă pagubele materiale pot fi îndreptate mai ușor, cele fizice vor produce efecte pe termen lung sau foarte lung. Dragi tineri, nu vă grăbiți să creșteți, autoturismul nu este un spațiu de joacă!”, atrage atenţia subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Angela Croitoru

Articolul precedentO femeie muşcată de şarpe a chemat salvarea după 10 ore
Articolul următorȘtire actualizată. Avertizări meteo de ploi în patru județe din regiunea Nord Est
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.