0:00

Știre actualizată. Avertizări meteo de ploi în patru județe din regiunea Nord Est, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: În zona Piatra Neamț a fost trimis un mesaj RO ALERT cu urmărorul text: „Avertizare meteo de averse torențiale care vor cumula peste 35 – 40 l/mp, grindină, frecvente descărcări electrice, vijelie, valabilă până la ora 16.00. Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție”.

Actualizare: Centrul Meteorologic Regional Moldova a emis o avertizare cod portocaliu valabilă astăzi în intervalul orar 14.10 – 15.30. Fenomenele avertizate includ: „averse torențiale care vor acumula peste 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, grindină”, menționează comunicatul.

Sunt vizate următoarele localități:

  • Județul Bacău: Buhuși, Mărgineni, Blăgești, Gârleni, Filipești, Măgura, Racova, Hemeiuș, Scorțeni, Dămienești;
  • Județul Neamţ: Horia, Ion Creangă, Sagna, Români, Icușești, Costișa, Valea Ursului, Bozieni, Stănița, Gâdinți, Bira, Poienari;
  • Județul Vrancea: Focșani, Odobești, Dumitrești, Cotești, Garoafa, Vârteșcoiu, Popești, Golești, Gura Caliței, Poiana Cristei, Cârligele, Câmpineanca, Urechești;

În județul Neamț a fost transmis și un mesaj RO ALERT populației din regiunile afectate sfătuind ca persoanele să rămână în casă sau să găsească adăpost pe perioada furtunii.

Știre inițială: Vremea instabilă continuă și la acest început de săptămână. În această dimineață, 22 august, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de „instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ” care vizează județele Bacău, Neamț, Suceava și Vaslui. Avertizarea meteo este valabilă până marți, 23 august, la ora 22.00.

Știre actualizată. Avertizări meteo de ploi în patru județe din regiunea Nord Est, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Oltenia, Transilvania, Maramureș, Muntenia, Dobrogea și la munte, cea mai mare parte a Moldovei și local în Crișana și Banat. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp”, precizează comunicatul ANM.

Z.C.

Articolul precedentUn puşti de 15 ani a „împrumutat” maşina tatălui său şi-a „parcat-o” într-un podeţ!
Articolul următorUn apicultor din Trifeşti a pierdut 27 de stupi într-un incendiu
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.