Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul de Poliție al județului Iași, un polițist a refuzat 50 de euro pe care îi oferise un bărbat ca să-l determine să închidă ochii și să uite că l-a găsit conducând fără permis.

”La data de 15 iunie a.c., ofiţerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Iaşi, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au organizat o acţiune de prindere în flagrant delict a unui bărbat,  în timp ce oferea 50 de euro unui poliţist din cadrul unui Post de Poliție Rurală din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

mita-politistMita ar fi fost oferită pentru ca poliţistul să nu îi întocmească dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de  conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere .

În fapt, la data de 13 iunie a.c., cu ocazia activităților desfăşurate pentru respectarea regulilor de circulație pe drumurile publice, poliţistul denunțător în cauză, a surprins în trafic un bărbat care conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.

Acesta i-ar fi promis poliţistului 100 de euro, pentru a nu îi întocmi dosar penal pentru infracțiunea constatată.

În urma denunțului formulat de polițist, polițiștii din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz, au organizat activitatea de prindere în flagrant delict, cel în cauză fiind depistat în momentul în care înmâna poliţistului 50 de euro, la sediul Postului de Poliție Rurală Rediu.

Acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 290 Cod penal”, informează IPJ Iași.