Un individ în vârstă de 36 de ani, domiciliat în județul Suceava, dar aciuat pe la bunica lui, în Ghindăoani, a fost reținut ieri, 22 august, și arestat astăzi, de Tribunalul Cluj.

”În fapt s-a reținut că, în perioada 16.07.2019 – 19.08.2019, în baza aceleiași rezoluții infracționale, prin intermediul unei rețele de socializare, inculpatul C.C. a distribuit și a pus la dispoziția unei minore, în vârstă de 9 ani, un număr de 49 de imagini, dintre care 14 fișiere de tip imagine reprezentau materiale pornografice cu persoane minore, în ipostaze sexuale explicite, iar un număr de 35 de fișiere conțineau imagini cu personaje de desene animate, simulând în mod credibil o persoană reală minoră, în ipostaze sexuale explicite”, se arată în comunicatul DIICOT.

De asemenea, în aceeași perioadă infracțională, inculpatul C.C.  a determinat-o pe minora, în vârstă de 9 ani, să îi transmită fotografii cu aceasta, în ipostaze sexuale explicite. La data de 22.08.2019, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț au efectuat o percheziție la domiciliul inculpatului, cu ocazia căreia au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, sisteme informatice, stick-uri de memorie, telefoane mobile și înscrisuri”.

Urmează ca anchetatorii să facă percheziția informatică a laptopului ridicat, însă după ceea ce au găsit deja în telefoane este clar că individul are o problemă serioasă dacă trimitea astfel de fotografii unor fetițe de 9-10 ani.

C.M.