pietricica turism

Un bărbat de 37 de ani, din Botoșani, a anunțat ieri, 22 august, că în cutia sa poştală a găsit un plic cu timbru de Lituania. Omul a povestit polițiștilor că a luat plicul, s-a dus cu el în casă, l-a desfăcut și, înăuntru, a găsit o substanță albă și un fragment de hârtie pe care era scris ”antrax”, precum şi îndemnul de a suna la 112.

Poliţiştii s-au deplasat la domiciliul apelantului şi au preluat plicul care a fost transportat, ulterior, la sediul IPJ Botoşani. Solicitaţi în sprijin, specialişti ai ISU Botoşani şi ISU Suceava, Serviciul Chimic, Biologic şi Risc Nuclear au efectuat misiuni de decontaminare a zonei, atât la sediul Poliţiei Municipiului Botoşani, cât şi la locuinţa apelantului. Ulterior, plicul a fost transportat la institutul «Matei Balş» din municipiul Bucureşti în vederea efectuării unei analize de laborator care să stabilească natura substanţei”, informează IPJ Botoșani.

DSP Botoşani a făcut anchetă epidemiologică și a stabilit exact persoanele care au fost expuse la substanță și ar fi putut-o inhala, din momentul deschiderii plicului. Au fost recoltate probe biologice, iar acestea au fost trimise pentru analize Laboratorului Naţional de Referinţă al Institutului Cantacuzino.

Poliţiştii continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de produse sau substanţe toxice”, precizează IPJ Botoșani. (ZCH News)