Ancheta s-a extins în dosarul unui braconier din Pipirig și astăzi, 22 iunie, ofițerii Anticorupție Neamț au anunțat că mai sunt implicate alte 13 persoane.

Între acestea și un paznic de vânătoare care i-a primit pe suspecți să vâneze în fondul de vânătoare, deși știa că nu aveau dreptul. Mai mult, paznicul nu a anunțat nici autoritățile. „Ca urmare a cercetărilor efectuate în două dosare penale constituite în baza sesizării din oficiu a polițiștilor anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Neamț, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț a dispus continuarea urmăririi penale față de 13 persoane suspectate de săvârșirea mai multor infracțiuni de braconaj, nerespectarea regimului armelor, munițiilor și al materiilor explozive și omisiunea sesizării.

În fapt, suspecții au participat la activități de vânătoare, prin nerespectarea condițiilor de organizare ale acestora, dar și de purtare/utilizare a armamentului de vânătoare, în timp ce un suspect, angajat ca paznic de vânătoare, deși a luat la cunoștință de săvârșirea infracțiunii de braconaj, nu a sesizat autoritățile competente despre acest lucru”, se precizează în comunicatul Serviciului Anticorupție Neamț.

Cercetările au început în urma perchezițiilor derulate în luna iulie 2020 la locuința braconierului din Pipirig. Acesta mai avea un dosar penal, după ce a încercat să mituiască un polițist pentru ca să-l scape de acuzația de braconaj (detalii aici ).

C.I.

Articolul precedentVal de căldură peste întreaga Românie (23-25 iunie)
Articolul următorAnunț privind convocarea Consiliului Local al Municipiului Piatra Neamț în ședință ordinară