Ofițerii din cadrul Direcției Generale Anticorupție Neamț, care s-au autosesizat, au făcut două percheziții domiciliare la Pipirig, în ziua de 21 iulie, și au pus în executare un mandat de aducere pentru un bărbat cercetat în două dosare penale, pentru dare de mită, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, nerespectarea regimului materiilor explozive și braconaj.  Acuzația de dare de mită vine de la faptul că bărbatul respectiv a dat bani unui polițist, ca să ”rezolve” un dosar penal în care era cercetat, neștiind că polițistul anunțase ofițerii DGA.

În urma perchezițiilor au fost ridicate două arme de foc de producție industrială, din care una militară, deținute fără drept, componente de armă, muniții, materii explozive, trofee vânătorești, precum și circa 150 de kg de carne susceptibilă de a proveni din săvârșirea unor infracțiuni de braconaj. Față de un suspect, persoană fizică fără calitate specială, procurorul a dispus măsura reținerii preventive, pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj. În cauză s-a beneficiat de sprijinul D.G.A. – Direcția Anchete și Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț și s-a colaborat cu Direcția de Operațiuni Speciale, Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Neamț și Inspectoratul Județean de Jandarmi Neamț ”, se arată în comunicatul DGA.

Astăzi, 22 iulie, bărbatul urmează să fie prezentat procurorului de caz, care va decide dacă-l trimite în fața instanței, cu propunerea de arestare preventivă, sau va lua o altă măsură împotriva lui.

C.M.

Articolul precedentÎncă 24 de ore de COD GALBEN pentru judeţele Bacău, Neamţ şi Suceava
Articolul următorEugen Țapu-Nazare, PNL: ”Sprijinim studenții care doresc să devină antreprenori”