Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a prelungit cu încă 24 de ore avertizarea COD GALBEN pentru judeţele Bacău, Neamţ şi Suceava. Avertizarea este valabilă astăzi, 22 iulie, între orele 10:00-23:00.

“La munte, în Maramureș, Transilvania, Crișana, Banat și, local, în Moldova vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Îndeosebi în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 20-5 l/mp și, izolat, 30-50 l/mp. Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala și în restul teritoriului, dar pe suprafețe mici. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată”, precizează ANM.

Este în vigoare şi o informare meteorologică pe aceeaşi temă, valabilă până vineri 24 iulie, la ora 10:00. “În centrul teritoriului, apoi și în sud-vest, la deal și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și, izolat, 30-35 l/mp. Până la sfârșitul acestei săptămâni vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată îndeosebi în jumătatea de vest a țării, la deal și la munte”, mai prognozează meteorologii. (M. CONSTANTINESCU; HĂRŢI: ANM)