Carmen Stoleru - Foto Romeo PetcuHCM Roman a învins categoric, cu 31-24, în cadrul etapei a 19-a din Liga I, o contracandidată la un loc de cupă europeană. A fost un succes conturat în mare parte datorită evoluției foarte bune a liniei de nouă metri, Stoleru, Glibko și Toskovic, autoare în total a 28 de goluri din cele 31 marcate de echipa preg[tit[ de Florentin Pera. Succesul propulsează echipa nemţeană pe locul patru în clasamentul Ligii Naţionale, cu 35 de puncte, la egalitate cu echipa Corona Braşov, de pe locul trei, dar care are un meci mai puţin disputat.

Dacă Romanul a făcut un meci foarte bun, Ploieștiul a suferit în defensivă. Începutul a fost perfect pentru gazde, care s-au desprins la 4-0 în doar 6 minute, și prahovencele au părut că intră în meci după ce s-au apropiat la 5-3. La acest scor, Stoleru a fost eliminată pe timp de două minute, dar, chiar și în situațe de om în minus, Romanul a refăcut diferența de patru goluri: 7-3. Până la pauză gazdele și-au continuat desprinderea, s-a ajuns la 19-12, iar Sheiko a stabilit scorul pauzei în ultimele secunde.

Actul secund nu a fost mult diferit, în condițiile în care în minutul 41 scorul arăta 25-16 și soarta meciului nu mai putea fi schimbată. Oaspetele au avut o răbufnire de orgoliu, au ajuns la 23-28 pe tabelă cu 12 minute înainte de final, însă sfârșitul partidei a găsit Romanul lui Florentin Pera în prim-plan. Gilbko, de două ori, și Vartic au făcut ca scorul să arate 31-23 în minutul 57, risipind orice fel de emoție în tribunele Sălii Polivalente. Romanul face un pas important spre cupele europene, pentru al treilea sezon consecutiv.

Mihai STOIAN

Articolul precedentJaful din păduri, eterna tentaţie
Articolul următorAmical cu adversari pe măsură: Ceahlăul – Ştiinţa Miroslava: 2-0 (1-0)
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.