reclama autocenter

lemnNenumăratele cazuri de oameni condamnaţi la închisoare cu executare pentru că au tăiat copaci fără drept pare să nu aibă niciun efect asupra mânuitorilor de drujbe. O demonstrează fiecare acţiune a poliţiştilor care se ocupă cu decoperirea delictelor silvice. Iar ultimele exemple sunt din acest week-end, când au fost găsiţi doi bărbaţi care au încălcat legea, iar unul dintre ei s-a ales cu dosar penal. Este vorba despre un tânăr de 34 de ani din Farcaşa, care a tăiat 14 molizi de pe un teren din extravilanul satului Popeşti. El a fost prins în după.amiaza de 12 februarie de poliţiştii din localitate.

„Materialul lemnos rezultat în urma tăierii, circa 12,04 mc, a fost confiscat şi predat în custodia Ocolului Silvic Poiana Teiului”, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. „În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere fără drept de arbori, faptă prevăzută de art.107 din Legea 46/2008 şi pedepsită de la 6 luni la 3 ani de închisoare sau cu amendă”.

Sâmbătă, 13 februarie, poliţiştii din Gârcina au tras pe dreapta un camion cu remorcă încărcat cu lemn. La volan se afla un bărbat de 47 de ani din Bălţăteşti, care a prezentat nişte documente, însă hârtiile nu „băteau” cu încărcătura. Prin urmare, lemnul (35,82 mc) a fost predat în custodia Ocolului Silvic Gârcina, iar conducătorul auto a fost sancționat cu amendă în valoare de 2.000 lei.

C. MIRCEA

Articolul precedentÎncepe a doua repriză a anului școlar
Articolul următorUn pas spre cupele europene: HCM ROMAN – CSM PLOIEŞTI: 31-24 (19-13)
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.