Un bărbat, în vârstă de 69 de ani, care era confirmat Covid și fusese transferat din UPU Piatra-Neamț, a murit în această dimineață, 16 noiembrie. Acesta fusese transferat la Spitalul Municipal Pașcani, în noaptea incendiului din ATI Piatra-Neamț. Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, a declarat astăzi că un pacient cu Covid, transferat după incendiul de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, a decedat la Spitalul Municipal Pașcani.

Cei 6 pacienți care au supraviețuit și au fost evacuați din salonul alăturat celui care a ars, sâmbătă noapte, au fost transferați la Spitalul Modular Lețcani ce aparține de Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași. „Pacienții transferați de la Piatra-Neamț sunt în terapie intensivă la Lețcani, în aceeași stare gravă”, a declarat dr. Carmen Dorobăț, managerul spitalului „Sfânta Parascheva”.

În urma incendiului din ATI Piatra-Neamț au murit 10 pacienți. Patru cadre medicale au suferit arsuri, cel mai grav fiind dr. Cătălin Denciu, în prezent aflat în îngrijirea Spitalului Militar „Regina Astrid” din Bruxelles.

C.I.