reclama autocenter

Rudele pacienților care au ars în salonul din secția de reanimare au avut dificultăți majore în a-și recunoaște oamenii dragi, care au fost carbonizați în incendiul din secția de reanimare. Identificarea a fost dificilă pentru 5 din cei 10 decedați (4 bărbați și o femeie), motiv pentru care s-au prelevat probe, pentru stabilirea profilului ADN.

În primă fază au fost efectuate 4 necropsii pacienților a căror identitate s-a putut stabili fără dubiu și s-a constatat că 3 dintre ei, care nu suferiseră arsuri majore, au murit din cauza insuficienței respiratorii. Aceeași cauză de deces a fost stabilită și în privința celui de-al patrulea pacient, care a murit la UPU. El era intubat și a murit din cauza sistării alimentării cu oxigen. Celelalte cadavre, carbonizate parțial sau în totalitate, au fost duse astăzi, 16 noiembrie, în sala de necropsie, urmând ca medicii legiști să stabilească dacă pacienții respectivi au ars de vii sau erau deja morți din cauza fumului și ulterior au fost carbonizați.

Între timp ancheta, deschisă sub încadrarea de ucidere din culpă, merge mai departe, procurorii de la Parchetul General făcând personal audierea cadrelor medicale și ridicând, la percheziții, toate documentele utile cauzei (de la fișele postului pentru asistenți, medici și personal auxiliar , până la documente privind aparatura medicală, achizițiile și lucrările efectuate în secție).

C.M.

Articolul precedentACTUALIZARE: Accident grav: O tânără rănită de un TIR în timp ce era în casa ei
Articolul următorUn pacient cu Covid transferat din Spitalul Județean Neamț a murit, la Spitalul Pașcani