Un cunoscut profesor, fost inspector școlar adjunct și în prezent directorul Școlii Postliceale Sanitare Piatra-Neamț, este cercetat pentru că s-a folosit de funcție pentru a obține favoruri sexuale. Victima este minoră și Poliția Neamț a deschis dosar și face cercetări sub îndrumarea procurorului de caz de la Parchetul Piatra-Neamț.

Scandalul a ieșit la iveală acum, după ce luni, 3 aprilie, anchetatorii au mers și au ridicat documente și laptopul directorului prof. dr. Mihai Floroaia de la sediul școlii postliceale. Cazul a fost adus la cunoștința conducerii Inspectoratului Școlar Neamț încă din 21 martie, când mama fetei a lăsat o plângere scrisă. Nu se știe dacă femeia a sesizat situația și la conducerea Colegiului Tehnologic „Spiru Haret” Piatra-Neamț, întrucât fata a fost elevă aici anul trecut, când ar fi început totul. Prof. dr. Mihai Floroaia este titular la „Spiru Haret” și predă religia elevilor de gimnaziu și liceu de aici. Directorul „Spiru Haret”, prof. Cristodor Radu Mititelu, a declarat astăzi că nu i s-a sesizat nimic verbal sau în scris.

În acest moment, profesorul acuzat este sub control judiciar pentru 60 de zile, prin decizia Parchetului Piatra-Neamț. IȘJ Neamț a făcut cercetare disciplinară chiar în ziua de 21 martie și a sesizat telefonic IPJ Neamț. Adresa oficială a fost transmisă poliției în ziua de 3 aprilie.

Fiindcă prof. dr. Mihai Floroaia nu are voie să fie la catedră și prin urmare nici director nu mai poate fi, IȘJ Neamț va numi astăzi un înlocuitor la conducerea Școlii Postliceale Sanitare Piatra-Neamț. Mai multe informații despre subiect puteți citi pe mesagerulneamt.ro (aici , aici , aici ).

C.I.

Articolul precedentComunicat de presă: Şedinţă CJSU la Prefectură
Articolul următor„Armonii pascale” cu Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău la CJ Neamţ