Plutonierul adjutant Petru Solomon, din cadrul Jandarmeriei Neamţ, în calitate de expert național detașat la Curtea Europeană de Conturi din Luxemburg, este singurul jandarm român, care reprezintă Ministerul Afacerilor Interne și România, în general, în cadrul unei misiuni internaționale, alături de colegi din Polonia, Croația, Spania, Lituania, Luxemburg, informează Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Neamţ, într-un comunicat de presă.

Luni, 17 decembrie, într-un cadru festiv la sediul Jandarmeriei Neamț, plutonierului adjutant Petru Solomon i-a fost conferită „Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne pentru misiuni internaționale” cu prilejul aniversării Centenarului Marii Uniri și pentru acordarea respectului cuvenit, ocazie cu care, comandantul unității, locotenent-colonelul Radu-Vasile Olariu l-a felicitat pentru efort şi profesionalism.

Cpt. Marius Gămănuţ şi plt. adj. Petru Solomon

„În anul 2015, jandarmul a participat la misiunea Re-solute Support a NATO din Afganistan, la finalul căreia, în cadrul unei ceremonii, a fost decorat de Marcin Wilczek, ambasadorul Poloniei la Bucureşti, care a explicat că «decoraţia Steaua Afganistanului a fost gândită pentru persoanele care s-au distins în misiunile din Afganistan». De asemenea, subofițerul a fost decorat cu Ordinul Steaua Afganistanului la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei, pentru merit în colaborarea cu soldaţii armatei poloneze din cadrul contingentului militar polonez în Afganistan. Plutonierul adjutant Petru Solomon a fost selectat şi a participat, în perioada 21 ianuarie-28 decembrie 2015, la o misiune internaţională în Kabul-Afganistan, ocazie cu care militarul a făcut parte dintre cei 32 de jandarmi români care au organizat şi executat misiuni în zona de responsabilitate şi au contribuit la pregătirea cadrelor de poliţie afgană alături de militari americani, polonezi, finlandezi. Pentru modul exemplar de executare a serviciului şi pentru rezultatele obţinute, partenerii americani i-au acordat calificativul «excepţional» şi medalia «Army Commendation For Merit». De asemenea, militarul a fost avansat înainte de termen la gradul următor, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, se precizează în comunicatul de presă al IJJ Neamţ.

Articolul precedentSpitalul Târgu-Neamţ are un nou director medical
Articolul următorGala Sportului Nemţean (18.12; 11:00)
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.