politie masina stalpUn tânăr de 30 de ani din Făurei a provocat un accident rutier, în noaptea de 8 spre 9 octombrie, la ora 3, după ce s-a urcat băut la volan.

Pe DJ 155 I, între localitățile Făurei și Budești, bărbatul a pierdut controlul asupra direcţiei, din cauza vitezei, iar maşina a ieşit de pe şosea şi s-a oprit într-un stâlp din lemn pe care l-a rupt.

„În urma testării conducătorului auto cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare pozitivă, de până în 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„Totodată s-a stabilit că bărbatul nu purta centura de siguranţă. Polițiștii au reținut permisul de conducere conducătorului auto, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 90 de zile, iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”.

RECOMANDĂRI PENTRU ŞOFERI

Pentru că în ultima săptămână au fost foarte multe accidente, inclusiv mortale, poliţiştii au câteva recomandări pentru şoferi: „Atragem atenţia asupra importanţei respectării regimului legal de viteză întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere. Poliţiştii recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirile riscante, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule, mai ales atunci când carosabilul este umed. ÎNAINTE DE A PLECA LA DRUM: Nu consumați băuturi alcoolice, consumul de alcool reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor! Verificaţi starea autovehiculului, asiguraţi-vă de buna funcţionare a frânei de serviciu, a celei de mână, a instalaţiilor de iluminare-semnalizare! Discuţiile intense în timpul conducerii autovehiculului, vorbitul la telefonul mobil, vă pot distrage atenţia în momente vitale. Folosiţi corect luminile pe timp de zi, de noapte sau ploaie abundentă! Oboseala la volan vă poate fi fatală! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri!”. (C. MIRCEA)

Articolul precedentA vrut să înregistreze marca “Sf. Cv. Parascheva”! Mitropolia i-a sărit în cap!
Articolul următorAlcool de contrabandă confiscat cu tot cu maşină
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.