cartuseÎn după amiaza de 16 septembrie, un bărbat de 41 de ani, din Căciuleşti, Girov a descoperit un sac din plastic, în care se aflau 87 de cartuşe şi a anunţat pirotehniştii.

„Cartuşele sunt de calibru 7,62 mm, datează din cel de-al Doilea Război Mondial şi, cel mai probabil, au fost duse de cineva pe malul Cracăului”, a declarat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

„Există oameni care cred şi acum că li se poate întâmpla ceva dacă anunţă că au găsit elemente de muniţie când demolează case vechi, or ideea este că ar trebui să ne anunţe imediat şi să nu atingă muniţia sau proiectilele pe care le descoperă”.

Cartuşele găsite pe malul râului au fost ridicate în vederea distrugerii, iar militarii au cercetat zona pe o suprafaţă de 50 mp şi n-au mai găsit nicio „amintire” din război.

ISU Neamţ le reaminteşte cetăţenilor că este important ca, până la sosirea pirotehniştilor în locul unde au fost găsite elemente de muniţie, să izoleze zona şi să nu permită accesul nimănui. (C. MIRCEA)

Articolul precedentACTUALIZARE Victor Ponta trimis în judecată! Au apărut primele cereri de demisie!
Articolul următorVal de enterocolite la Pediatria Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.