ponta 01ACTUALIZARE 2: PNL cere lui Liviu Dragnea (PSD) şi Gabriel Oprea (UNPR) să se disocieze de Victor Ponta.

“Astăzi este acel moment în politică în care liderii de partide care susțin Guvernul Ponta trebuie să facă o opțiune fermă prin care interesul public să fie pus înaintea interesului de partid. De mai bine de 100 de zile domnul președinte al UNPR Gabriel Oprea și domnul președinte al PSD Liviu Dragnea pretind că problemele penale ale domnului Ponta nu ne afectează nici în raport cu mediul de afaceri din România, nici în raport cu cetățenii onești care cred în principiile și valorile unui stat de drept, nici în raport cu partenerii internaționali. Le cer astăzi domnilor Oprea și Dragnea să se disocieze de un prim-ministru trimis în judecată pentru fapte de corupție și să-i retragă sprijinul politic care îl menține în funcție. Fiecare zi fără demisia solicitată de Opoziție lui Victor Ponta din fruntea Guvernului este responsabilitatea exclusivă a celor doi lideri ai coaliției”, se menţionează în comunicatul semnat Alina Gorghiu, Co-președinte al PNL.

ACTUALIZARE 1: Cam de un sfert de oră, au apărut primele cereri de demisie, după ce premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA.

Acestea au venit din partea M10 (partidul Monicăi Macovei) şi din partea PMP.

Reprezentanții partidului M10 consideră că premierul Victor Ponta “dezonorează grav” România, fiind astfel necesar, în opinia lor, ca acesta să își prezinte demisia din funcția pe care o deține.

Şi PMP cere demisia imediată a premierului după trimiterea sa în judecată, așteptând de la Victor Ponta “o minimă dovadă de responsabilitate și de respect pentru interesul național”.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată, joi, 17 septembrie, de procurorii DNA, pentru 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, alături de alte 4 persoane, între care senatorul Dan Şova şi directorul Complexului Rovinari.

Senatorul Dan Șova, fost ministru al Transporturilor, avocat coordonator al Societății Civile de Avocați „Șova și Asociații”, a fost trimis în judecată sub controil judiciar pentru 3 infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul, fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

Celalalte persoane care au mai fost trimise în judecată sunt: Laurenţiu Dan Ciurel, fost director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (C.E.R), pentru trei infracțiuni de abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată; Dumitru Cristea, fost director general al Complexului Energetic Turceni (C.E.T), pentru cinci infracțiuni de abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată; Laurenţiu Octavian Graure, fost director economic al Complexului Energetic Turceni (C.E.T), pentru infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul.

Comunicatul DNA poate fi lecturat AICI. (ZCH NEWS)

Articolul precedentHCM Roman – SCM Craiova (18.09; 17:00) PROGRAM CLASAMENT
Articolul următorUn nemţean a găsit un sac cu cartuşe
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.