Peste 800.000 de salariaţi vor beneficia, din ianuarie 2014, de majorarea salariului minim brut pe ţară de la 800 la 850 de lei. De majorarea cu încă 50 de lei, adică de un venit de 900 de lei pe lună vor beneficia peste 966.000 de români, potrivit informațiilor oficiale făcute publice pe site-ul Ministerului Muncii.

Ministerul a supus, de altfel, dezbaterii publice proiectul de Hotărâre pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, care prevede majorarea acestuia în 2014 în două etape. În nota de fundamentare a documentului se arată că din totalul beneficiarilor, aproximativ o treime sunt salariaţi din sectorul bugetar.

Proiectul de act normativ stabileşte că, începând din 1 ianuarie 2014, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată va fi de 850 de lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168 de ore în medie pe lună. “Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de bază, potrivit încadrării, nu poate fi inferior nivelului salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

Stabilirea, pentru personalul încadrat prin încheierea unui contract individual de muncă, de salarii de bază sub nivelul celui prevăzut constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei”, se arată în proiectul de Hotărâre. Românii pot sugera modificări pe site-ul Ministerului Muncii cel târziu până pe data de 22 noiembrie. (I.H.S.)

1 COMENTARIU

  1. ASTA-I CEA MAI MARE TEAPA CARE LI SE DA ROMANILOR CICA SE MARESTE SALARUL MINIM DE CE NU SPUNE CU CAT SE MARESC UTILITATILE CA DACA FACI UN CALCUL PRIMAR ACEASTA MARIRE E UN FASSS CA SI GUVERNUL CONDUS DE COPY PASTE CARE DIN MINCIUNI NU NE SLABESTE DAR LA ALEGERI VA VENI SI RANDUL NOSTRU TOT CU ACELASI MATERIAL II SERVIM.

Comments are closed.