Spitalul-de-Psihiatrie-Sf.-Nicolae-RomanO acțiune de amploare, desfășurată la Spitalul de psihiatrie ”Sfântul Nicolae” din Roman, s-a finalizat cu întocmirea unui dosar penal în care mai mulți medici sunt cercetați pentru infracțiuni legate de serviciu și pentru înșelăciune. Unitatea sanitară a fost supusă unei percheziții, la care au participat ofițerii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Economice, mascații de la Serviciul de Acțiuni Speciale și procurorul de caz, care coordonează ancheta.

Au fost ridicate mai multe înscrisuri privind tratamentul și serviciile medicale de care au beneficiat 28 de pacienți, dar și alte documente care pot fi folosite în probatoriu. Au fost ridicați, de asemenea, banii găsiți la compartimentul administrativ al spitalului. Și este vorba despre 105.000 lei și 400 de euro.

În opinia colegului meu care coordonează ancheta, sumele de bani nu sunt justificate legal”, a precizat procurorul Marius Ianuș, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț. ”În acest moment nu pot fi făcute publice detalii, însă pot spune că s-a început urmărirea penală in rem pentru delapidare, luare de mită, constituire de grup infracțional organizat și înșelăciune”.

Urmează ca anchetatorii să stabilească exact proveniența banilor, una dintre ipotezele de lucru fiind faptul că cel puțin o parte din ei ar proveni din pensiile bolnavilor psihic, și cine este vinovat de neregulile descoperite. Deși nu s-a vorbit explicit despre numărul medicilor anchetați sau asupra cărora planează suspiciuni, este clar că printre ei se află și cei din conducerea unității sanitare.

 

C.M.

Articolul precedentLa Târgu Neamț, Ziua Imnului sărbătorită cu discreție
Articolul următorHarpa anunță, Arsene confirmă: Consiliul Județean negociază preluarea Stațiunii Oglinzi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.