3Ședința ordinară a Consiliului Local Târgu Neamț a avut un moment care ar putea duce la schimbări importante în economia zonei. Pe ordinea de zi a ședinței era un proiect privind acordul de principiu pentru cumpărarea pachetului majoritar de acțiuni al stațiunii Oglinzi. Surprinzător, proiectul a fost retras chiar de inițiator, primarul Daniel Harpa, care a explicat și de ce, Consiliul Județean Neamț aflându-se în negocieri cu SIF Transilvania: „Probabil, săptămâna viitoare vom avea un răspuns clar, cu privire la negocierea dintre Consiliul Județean și SIF Transilvania”, a anunțat sec primarul Daniel Harpa.

Din punct de vedere strict financiar, tranzacția ar avantaja orașul de pe Valea Ozanei, care nu ar avea bani pentru cumpărarea acțiunilor fără un împrumut bancar, caz în care ar trebui să mai facă un efort pentru punerea în operă a proiectului.

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a confirmat interesul pentru achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni: ”Dacă va exista posibilitatea legală, vom încerca să facem pașii necesari în acest sens. Este păcat să nu avem o stațiune modernă la Oglinzi, potențial există, tradiție există, nu trebuie să rămână de izbeliște. Ar fi bine pentru Târgu Neamț, pentru județ, mai ales că acum ar exista și posibilitatea atragerii de fonduri europene.”

În acest moment, SIF Transilvania deține 54,51% din acțiuni, orașul Târgu-Neamț deține 31,18%, Hidroterm SA cu 6,59%, Humoreanca SA cu 3,38%, Tibeică Daniela 3,84% și alți acționari totalizând 0,05%). Dacă cei de la Consiliul Județean ar cumpăra acțiunile celor de la SIF Transilvania ar deveni majoritari și, împreună cu orașul Târgu Neamț, ar avea peste 85% din acțiuni. Valoarea nominală a acțiunilor celor de la SIF Transilvania este de 26 de miliarde lei vechi, echivalentul a 500.000 de euro, punct din care ar putea începe negocierile.

C.T. STURZU

Articolul precedentUn miliard de lei găsiți la percheziție la Spitalul de psihiatrie Roman
Articolul următorSistare a apei potabile în comuna Păstrăveni
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Sa inteleg ca deja s-a rezolvat problema de la Negulesti si trebuie rezolvata de urgenta cea de la Oglinzi????

Comments are closed.