pietricica turism

Vigilența unei funcționare de la o bancă din Piatra Neamț a împiedicat un individ să-i facă o ”bucurie” unui bărbat căruia îi furase, practic, datele personale. Mai exact, individul în cauză a fabricat o copie a unei cărți de identitate pe care apărea fotografia lui, dar numele și datele personale erau ale altcuiva.

Escrocul a fost filmat de camerele de supraveghere din bancă, dar poliția n-a stabilit încă cine este și face apel către cei care-l cunosc să sune la Poliţia municipiului Piatra Neamț, telefon 0233/207009, sau să apeleze 112.

În fapt, poliţiştii au fost sesizați de către persoana vătămată despre faptul că la data de 19.10.2018 a fost contactată de către o angajată a unei unităţi bancare, iar din discuțiile purtate cu aceasta a rezultat faptul că o persoană necunoscută a solicitat un credit de 12.000 de lei, folosindu-se de o copie în fals a unei cărți de identitate cu datele persoanei vătămate”, a declarat agentul șef adjunct Robert Costân, din cadrul Biroului de presă al Poliției Neamț.

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată și tentativă la înșelăciune, dar până nu este identificat autorul, dosarul stă în așteptare. (C.M.)