pietricica turism

Un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din Războieni, este cercetat pentru comiterea a 4 infracțiuni de furt din locuință, curți, dar și dintr-un autoturism, pe care le-a comis în ultima parte a lunii octombrie. Actualmente, bărbatul este arestat în altă cauză.

“Ca urmare a activităţilor de cercetare desfăşurate de polițiști, s-a stabilit faptul că în pădurea satului Valea Albă, bărbatul şi-ar fi amenajat un adăpost tip colibă, unde au fost găsite bunurile provenite din infracțiuni. Prejudiciul total este de circa 2.000 de lei, iar polițiștii au reușit recuperarea în proporţie de 50%. Cercetările sunt continuate față de această persoană, aflată în stare de arest preventiv într-o altă cauză de furt calificat”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Un alt suspect de comiterea mai multor furturi a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 29 noiembrie, să fie prezentat parchetului, cu propunerea de arestare preventivă. Este vorba despre un tânăr, de 21 de ani, din Piatra-Neamț, care a atacat o persoană, în ziua de 18 noiembrie, și i-a luat geanta în care se aflau documente și alte bunuri, iar în ziua de 25 noiembrie a furat 1.400 de lei din casa de marcat a unei patiserii. Și în acest caz prejudiciul, care este de 2.000 de lei, a fost recuperat în proporție de 30%.

În seara de 28 noiembrie au fost prinși în flagrant doi bărbați din Roznov, care furau saci cu cereale dintr-un vagon staționat în gară. Polițiștii fac cercetări pentru a stabili întreaga activitate a celor doi. (C.M.)