Singurul polițist din județul Neamț și unul dintre cei trei din țară care au fost avansați la excepțional de Ziua Națională este agentul șef adjunct Ionuț George Găboroi, de la Poliția Rutieră Bicaz. Polițistul nu doar că are faima unui agent ”rău”, care nu iartă pe nimeni dacă încalcă regulile rutiere, dar are și câteva desistări la activ – a raportat încercările unora de a-l mitui. Însă fapta care a cântărit cel mai greu pentru avansarea sa a avut legătură cu un accident rutier petrecut, în vara acestui an, în județul Vrancea.

“Ieri, 21 august, polițistul a fost martor la producerea unui accident rutier în localitatea Pufești – Vrancea, în care au fost implicate trei autoturisme”, se arată în comunicatul Poliției Române de la acea vreme.

“Fără să ezite, el a intervenit și a salvat o fetiță care era imobilizată sub caroseria și roata unei autoutilitare, precum și pe șoferul autovehiculului, care era imobilizat sub volan. De asemenea, colegul nostru a acordat primul ajutor fetiței, până la sosirea echipelor medicale. Pentru asigurarea fluenței traficului rutier și asigurarea intervenției sprijinului solicitat prin 112, polițistul a dirijat autoturismele din zonă, pe una dintre benzi, alternativ. Îl felicităm pe colegul nostru și îi dorim succes”.

Ionuț Găboroi a fost chemat la București, pentru a i se înmâna noile grade. La sediul IPJ Neamț a avut loc, tot astăzi, 29 noiembrie, ședința festivă în cadrul căreia au fost avansați înainte de termen 11 polițiști. (C.M.)

1 COMENTARIU

Comments are closed.