0:00

ACTUALIZARE Un hoț din Săvinești, alergat de polițiștii din două județe, a intrat cu mașina într-un parapet, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiACTUALIZARE 28.02.2019:

Cei doi bărbați au fost prezentați Judecătoriei Bicaz, care a decis: ”În baza art. 218 Cod procedură penală, dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 27.02.2019 până la data de 28.03.2019 inclusiv, faţă de inculpatul CĂNĂNĂU MIHAI-ADRIAN – pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat (coautorat).

În baza art. 218 Cod procedură penală, dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 27.02.2019 până la data de 28.03.2019 inclusiv, faţă de inculpatul inculpatului MARIN CONSTANTIN – pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat (coautorat)”.

Instanța a decis, de asemenea, că inculpații au obligația de a se prezenta în faţa organelor de urmărire penală sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemați și interdicția dea lua legătura cu persoana vătămată sau cu membrii de familie ai acesteia.

Totuși, arestul la domiciliu nu implică interdicția de a părăsi locuința. Cei doi au dreptul de a se adresa judecătorului pentru a obține permisiunea părăsirii imobilului pentru ”prezentarea la locul de muncă, la cursuri de învăţământ sau de pregătire profesională ori la alte activităţi similare sau pentru procurarea mijloacelor esenţiale de existenţă, precum şi în alte situaţii temeinic justificate, pentru o perioadă determinată de timp”.

***** ȘTIRE INIȚIALĂ

Un autoturism în care se aflau doi bărbați, care tocmai comiseseră un furt, s-a oprit într-un parapet din beton, în noaptea de 26 februarie, Un echipaj de poliție a făcut semnal de oprire către șoferul care conducea autoturismul pe DJ 127 A, din localitatea Dămuc.

 ”Întrucât conducătorul auto a refuzat să oprească, polițiștii au procedat la urmărirea acestuia, care a demarat spre municipiul Gheorgheni”, a declarat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. ”Imediat, polițiștii nemțeni i-au alertat pe cei din Harghita, care au constituit două dispozitive de poliție pe DN 12 C, în Gheorgheni. La vederea polițiștilor, conducătorul auto a efectuat manevra de întoarcere spre județul Neamț, însă la scurt timp, autoturismul a intrat în coliziune cu un parapet din beton”.

Motivul pentru care ocupanții – doi bărbați cu vârste de 31 și 38 de ani, din Săvinești -, nu-și doreau deloc să dea ochii cu poliția era comiterea unui furt. În mașină erau obiecte, în valoare de 5.000 de lei, sustrase din casa unui sătean din Dămuc. Bunurile au fost recuperate, iar hoții reținuți și duși astăzi, 27 februarie, la Parchetul Bicaz, cu propunerea de arestare preventivă.

C.M.

 

 

Articolul precedentIonel Arsene, promisiune solemnă: ”În acest mandat, 90% din rețeaua de drumuri județene va fi modernizată”
Articolul următorŞoferii pot scăpa de două puncte de penalizare, dacă văd filme educative
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.