0:00

Un frigider defect a lăsat doi bătrâni pe drumuri, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDoi bătrâni, ea – în vârstă de 74 de ani, iar el – în vârstă de 77 de ani, au rămas lipiţi pământului, după ce un incendiu puternic le-a distrus gospodăria. S-a întâmplat în seara de 6 august, iar la casa celor doi din localitatea Ruginoasa s-au dus trei autospeciale de la Detaşamentul de pompieri Roman şi o ambulanţă SMURD. Paramedicii au încercat să-i calmeze pe proprietari, iar pompierii au început operaţiunile de stingere a focului, care deja cuprinsese acoperişul casei şi bucătăria de vară. Cum toate construcţiile erau foarte apropiate, exista riscul ca flăcările să ajungă la adăpostul de animale, dar şi la casa vecină, situată la doi metri de cea care ardea.

„Incendiul a fost stins în limitele găsite, după operaţiuni ce au durat o oră şi jumătate”, a declarat slt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

„Au ars acoperişul casei, din lemn şi plăci de azbociment, pe o suprafaţă de 130 mp, acoperişul bucătăriei de vară, cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de 100 mp., tâmplăria din lemn a anexei, bunuri electrocasnice, aflate într-o cameră a anexei, şi bunuri depozitate în cealaltă cameră (2500 kg de grâu şi 1000 kg de ovăz)”.

După ce-au lichidat incendiul, specialiştii ISU Neamţ au stabilit că totul s-a întâmplat din cauza unui frigider defect.

Tot în ziua de 6 august, pompierii militari din Piatra-Neamţ au acţionat pentru stingerea unui incendiu de proporţii, care a mistuit vegetaţia uscată de pe 30 de hectare de teren din satul Itrineşti, comuna Mărgineni. Vinovat a fost un fumător care a aruncat aiurea un rest de ţigară, dovedind că este la curent cu riscul de incendii de vegetaţie la vreme de caniculă. C. MIRCEA

Articolul precedentPelerini coborâţi pe targă din masivul Ceahlău
Articolul următor19 miliarde vechi pentru Primăria Târgu Neamţ
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.