0:00

19 miliarde vechi pentru Primăria Târgu Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații Noua rectificare bugetară de guvern va aduce în visteria Primăriei Târgu-Neamț, aproximativ 19 miliarde lei vechi.

„Ni s-a alocat de la Guvern prin noua rectificare bugetară aproximativ 19 miliarde lei vechi de la Ministerul Finanțelor. Față de anul trecut, nu există diferențe de sume. Acești bani vor fi destinați pentru majorarea salariilor de personal conform ordonanței de guvern. Probabil, vom mări salariile între 6 și 12% , dar cred că o să fie undeva la mijloc. O să trebuiască să asigurăm naveta la profesori, trebuie să asigurăm indemnizațiile pentru persoanele cu dizabilități, alocațiile dublate pentru copii. Oricum, suntem în grafic și cu banii pe care-i avem de la buget, plus ce am primit acum de la guvern ne descurcăm. Dar, mai aștept o rectificare în luna octombrie unde sper să mai primesc bani pentru investiții”, ne-a declarat primarul Daniel Harpa.

19 miliarde vechi pentru Primăria Târgu Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiEdilul ne-a mai informat și despre faptul că vor continua lucrările de modernizare a mai multor străzi din oraș.

„Astăzi, am semnat începerea lucrărilor la șase străzi din oraș, prin ordonanța nr. 28. Două străzi sunt din Humulești, trei din zona Condreni-Țuțuieni și o stradă din Pometea: străzile Zorilor, Fundătura Zorilor, Alexandru cel Bun, Română, Moldoveia, și Ioan Roată. Valoarea totală a investițiilor pe toate cele 22 de străzi incluse în modernizare este de 60 de miliarde lei vechi. Acum am început cu doar șase străzi, urmând să le includem și pe celelalte. Am semnat contractul, am dat ordin de începere a lucrărilor și cred că de luni vor începe lucrările. Firma care a câștigat lucrările este Conest de la Iași. În toamnă, după 15 septembrie vom continua cu celelalte străzi. Vom continua, de asemenea, în aceste zile cu reparații, vom pune covor asfaltic pe strada B.P Hașdeu și pe strada Obor unde vom face legătura cu strada Castanilor în spate la Judecătorie”, ne-a mai declarat edilul. (C.T. STURZU)

Articolul precedentUn frigider defect a lăsat doi bătrâni pe drumuri
Articolul următorOPC NEAMŢ: Apă minerală ţinută-n soare pe caniculă!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.