Pe 3 iulie, pe rolul Secției a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Bacău, a fost înregistrată acțiunea formulată de Vasile Timișescu, fost consilier local în Târgu Neamț, împotriva Agenției Naționale de Integritate.

Conform raportului ANI, făcut public pe 14 iunie 2018, ”Vasile Timişescu s-a aflat în incompatibilitate, deoarece, în perioada exercitării mandatului de consilier local, 2012-2016, SC Timișescu Seby SRL, societate comercială în cadrul căreia el deţinea calitatea de asociat, iar soţia sa era asociat şi administrator, a emis facturi care au fost achitate de către Colegiul Tehnic «Ion Creangă» Târgu Neamţ, respectiv de SC Eco TG SRL, societate comercială înfiinţată de UAT Târgu Neamţ”.

Lupta fostului consilier cu ANI va fi de durată nu atât la Curtea de Apel Bacău, unde astfel de procese ajung la capăt în câteva luni, cât la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde un dosar de acest tip așteaptă mai bine de doi ani până i se stabilește primul termen.

Acum mai puțin de o lună, când a fost declarat incompatibil, Vasile Timișescu a spus că n-a încheiat niciun contract nici cu liceul, nici cu firma primăriei, ci doar a vândut niște piese auto, prin firma sa, celor două entități. (C.M.)

 

Articolul precedentDrumuri naţionale şi judeţene cu circulaţie întreruptă în Bacău şi Suceava
Articolul următorCopil din Harghita dispărut la graniţa cu judeţul Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.