Trei paramedici, care se întorceau de la Spitalul Roman, unde predaseră un pacient, au intervenit la un incendiu, în ziua de 23 iunie. Pe un drum din Horia, ei au văzut un autoturism care ardea și au oprit imediat ambulanța SMURD ca să ajute. Li s-a alăturat un participant la trafic, care a oprit și el și a adăpostit copiii în autoturismul lui, pentru că ploua torențial.

Prezența lor de spirit a salvat o mamă cu doi copii minori”, a declarat  slt. Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț. ”Salvatorii au folosit stingătoarele din autoturism și ambulanța SMURD pentru a localiza și lichida incendiul”.

Cei 3 paramedici, care lucrează la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț sunt plt.adj.șef Dan Laiu, plt.adj.șef  Costel Ciocan și plt.adj. Vasile Darie.

C.M.

2 COMENTARII

 1. Bravo si banuiesc ca aici se termină ideea de a fi recompensați de catre superiori…poate măcar o strangere de mână!Oare de ce au pompierii salariu mai mic decât personalul de la ambulanță dacă tot facem act medical + meseria de pompier? Ceva dă cu virgulă……

 2. Respect si tot binele lumii pentru cei trei subofițeri, si pentru toți cei de la ISU.
  Intr-o vreme tot mai lipsita de valori ei fac diferența .
  Am avut din nefericire nevoie de ei pentru cineva din familie la începutul pandemiei .
  Nu era in legătură cu teribila infecție, a fost altceva, dar au fost impresionați .
  Amabili, calmi, meticulosi, cu multă răbdare si clar știau ce au de făcut .
  Daca regret ceva după întâlnirea aceea e faptul ca prins si îngrijorat de întâmplare nu am apucat să retin nici un nume din piept, de pe ecusoane .
  Așa ca le mulțumesc tuturor celor de pe mașinile roșii SMURD pentru ca sunt convins va toti sunt la fel de buni .
  Cu respect, Andrasz Varga si soția .

Comments are closed.