Un bărbat care locuiește în București, are detector de metale și, din când în când, vine acasă, la părinți, în comuna Brustruri, a descoperit mai multe elemente de muniție în zilele de 30 aprilie și 1 mai. De fiecare dată a sunat la 112, iar echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț, a cercetat zona și a găsit alte proiectile, în general lovituri de aruncător și multe cartușe.

În ziua de 30 aprilie, bărbatul a găsit 9 lovituri de aruncător de calibru 50 mm, iar echipa pirotehnică a verificat o suprafață de 1.500 mp și a mai descoperit două lovituri de aruncător de calibru 82 mm, o lovitură de calibru 60 mm și două de calibru 50 mm, un proiectil exploziv (57 mm), două focoase pentru lovituri de aruncător, 3 grenade de mână Kisser, o grenadă ofensivă și 40 de cartușe de calibru 7,92 mm.

A doua zi dimineață, pe 1 mai, bucureșteanul s-a dus, din nou, cu detectorul în pădure și, în zona în care știe că a fost linie de front, a mai găsit 3 grenade defensive și 15 cartușe de calibru 7,92 mm. Echipa pirotehnică a plecat, iarăși, pe teren, și după ce-a verificat o altă porțiune, de 1.200 mp, a găsit o lovitură de aruncător de calibru 82 mm, 3 lovituri de 60 mm, 3 lovituri de 50 mm, două grenade de mână Kisser, o grenadă defensivă și 7 cartușe de calibru 7,92 mm.

Toate elementele de muniție au fost ridicate în vederea distrugerii. (C.M.)

Articolul precedentÎncă o premieră națională: Numai felul II pentru bolnavi la Spitalul Județean Neamț
Articolul următorIncendiu la o casă în Urecheni * Locuința de alături a rămas fără ferestre
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.