0:00

Un bărbat de 53 de ani, din localitatea Țuțcani, a fost condamnat prin sentință definitivă la 10 ani și 8 luni de închisoare, după ce a dat foc unei locuințe, iar incendiul s-a soldat cu decesul unei persoane și rănirea gravă a alteia. Faptele au avut loc pe 8 martie 2023, în localitatea Bahna și au fost generate de o datorie de 45 de lei. Conform actelor de urmărire penală acuzatul a lucrat la viitoarea victimă, iar aceasta îi datora 45 de lei. A tot cerut banii, dar pentru că nu i-a primit, l-a amenințat pe datornic că îi va da foc la casă.

Cum nu a primit nici un semnal pozitiv, în aceeași zi a venit la casa vecinului cu un bidon de lichid combustibil și a dat foc la imobilul în care erau doi bărbați, unul de 73 de ani, iar celălalt de 51 de ani. Focul s-a extins foarte repede, iar cei doi nu au mai putut ieși, fiind scoși de niște vecini. Ulterior au fost solicitați și pompierii pentru stingerea incendiului. Focul a mistuit 170 mp din acoperișul imobilului și mai multe bunuri din interior.

Un deceniu de închisoare pentru un incendiu intenționat, soldat cu moarte de om, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCele două victime au fost duse la Spitalul Roman, ulterior una din acestea, care a suferit arsuri profunde, fiind transferată la o clinică din Iași. Cu toate eforturile medicilor bărbatul s-a stins din viață pe 18 martie. Legiștii au stabilit că decesul s-a datorat arsurilor de gradul III și IV pe 10% din suprafața corpului.

Acuzatul a fost găsit vinovat de omor, tentativă de omor și distrugere prin incendiere, iar instanța de fond, Tribunalul Neamț, l-a condamnat la 12 de ani de închisoare, plus plata unor despăgubiri de 7.000 de euro pentru familia victimelor și 82.143 de lei către clinica ieșeană unde a fost internată victima care a decedat. Sentința a fost atacată de acuzat la Curtea de Apel Bacău, iar recent pedeapsa a fost redusă la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare, fiind păstrat cuantumul daunelor. (G.S.)

Articolul precedentCum alegem legume și fructe proaspete: sfaturi de la Protecția Consumatorilor
Articolul următorTânăr rănit în urma unei coliziuni dintre un autoturism și un motociclu
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.