0:00

Mai multe controale desfășurate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au avut drept scop verificarea comerțului cu fructe și legume proaspete. Comisarii au venit cu recomandări utile pentru consumatori.

Cum alegem legume și fructe proaspete: sfaturi de la Protecția Consumatorilor, ZCH NEWS - sursa ta de informații Cum alegem legume și fructe proaspete: sfaturi de la Protecția Consumatorilor, ZCH NEWS - sursa ta de informații Cum alegem legume și fructe proaspete: sfaturi de la Protecția Consumatorilor, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Revenim cu recomandările noastre, cu privire la diverse elemente extrem de importante, menite să vă ajute să cumpărați legumele și fructele pe care vi le doriți, cu atât mai mult, cu cât apropierea sezonului cald va duce la o abundență a unor astfel de produse, atât de necesare unei hrane sănătoase. De la etichetare și până la observarea directă, atenția dumneavoastră vă poate ajuta să faceți cele mai bune alegeri și să achiziționați vegetalele cele mai proaspete și rentabile” – Sebastian Hotca, președintele ANPC

Cum alegem legume și fructe proaspete: sfaturi de la Protecția Consumatorilor, ZCH NEWS - sursa ta de informații Cum alegem legume și fructe proaspete: sfaturi de la Protecția Consumatorilor, ZCH NEWS - sursa ta de informații Cum alegem legume și fructe proaspete: sfaturi de la Protecția Consumatorilor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPentru a cumpăra fructe și legume de calitate trebuie să ținem cont de câteva aspecte precum proprietățile produselor, locurile de unde cumpărăm și etichetarea. Acestea nu trebuie să prezinte modificari ale aspectului, culorii sau consistenței.

Cum alegem legume și fructe proaspete: sfaturi de la Protecția Consumatorilor, ZCH NEWS - sursa ta de informații Cum alegem legume și fructe proaspete: sfaturi de la Protecția Consumatorilor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDacă produsele sunt achiziționate din magazin, solicitați și păstrați bonul de casă, verificați concordanța dintre prețurile afișate la raft și cele marcate pe bonurile fiscale, controlați ambalajele ca acestea să nu fie deteriorate, cantitatea netă de produs achiziționată să fie corectă și promoțiile să includă și prețul inițial. Urmăriți calitatea, elemente de identificare ale produselor și gradul de prospețime.

Denisa POPA

Articolul precedentACTUALIZARE VIDEO Descinderi la Pipirig
Articolul următorUn deceniu de închisoare pentru un incendiu intenționat, soldat cu moarte de om
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.