pietricica turism
heidelbergcement

O fetiță de doar 4 anișori se luptă între viață și moarte după ce a suferit mai multe stopuri cardio-respiratorii. Copilului din localitatea Chilii, comuna Valea Ursului (Neamț), i s-a făcut rău marți, 17 iunie, puțin după amiază. Părinții s-au uitat neputincioși la copilul lor căruia i s-a făcut rău dintr-o dată și la scurt timp și-a pierdut cunoștința. Au fost surprinși, deoarece știau că fetița lor este sănătoasă și nu s-au gândit nicio clipă la ceea ce a urmat. Au chemat Ambulanța și, până la sosirea echipajului, au luat fetița, care nu mai dădea niciun semn de viață, și au urcat-o într-o mașină pentru a ieși în întâmpinarea medicilor. Oamenii de la Ambulanță au găsit-o pe copilă în stop cardio-respirator și au început imediat manevrele de resuscitare.

Până la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Roman, cadrele medicale au reușit să-i readucă pulsul, dar la puțin timp a mai suferit un stop, iar medicii au început din nou lupta pentru supraviețuirea micuței. După ce au reușit să-i readucă din nou pulsul, cei de la CPU Roman au chemat elicopterul SMURD și au transportat copilul la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași. Din nefericire, medicii de la spitalul din Iași au precizat că fetița este în stare foarte gravă, având stopuri repetate.

„Este greu de apreciat problema cardiacă anterioară. După atâtea stopuri, prognosticul este mai mult decât rezervat în ce privește șansele de supraviețuire”, a precizat dr. Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului „Sf. Maria” din Iași. (M.T.)

aleho