isu iasi prutACTUALIZARE: Luni, 15 iunie, la ora 12, echipajul de pompieri care făcea căutări în zonă a găsit trupul copilului. Cadavrul se afla la mică distanță de locul în care a dispărut băiatul, pe fundul apei, într-o adâncitură produsă de curenți. Urmează ca medicii legiști să efectueze necropsia și să dea verdictul oficial privind cauza morții.

Un copil de 14 ani din satul Luţca, Sagna, s-a înecat în Siret, în această după-amiază (14 iunie), cu puţin timp în urmă. Băiatul se afla la scăldat, împreună cu doi prieteni, iar în aval de pod, în zona unde râul face un cot, a fost luat de apă. Unul dintre prietenii săi, un adolescent de 16 ani, a încercat să-l ajute, însă a renunţat când şi-a dat seama că riscă să fie dus şi el de curenţii puternici, a ieşit pe mal şi a sunat la 112.

„Avem echipaj acolo, colegii mei au început căutările, dar deocamdată nu este niciun rezultat”, a declarat slt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Exact în aceeaşi zonă, vara trecută, tot într-o duminică, s-a înecta un bărbat care a ieşit cu familia la un grătar şi, la un moment dat, a intrat în apă să facă o baie. (C. MIRCEA)