salon spital 2Unui băiat de 14 ani i-a paralizat jumătatea stângă a corpului după ce a căzut, cu bicicleta, într-o râpă de lângă Schitul Draga, sâmbătă seara. Copilul se plimba pe o potecă din pădure, când i s-a blocat lanţul, n-a mai reuşit să stăpânească bicicleta şi a căzut în râpă. Cei care-l însoţeau au sunat la 112 şi o ambulanţă SMURD s-a dus şi l-a preluat de la locul accidentului, după care l-a predat unei ambulanţe cu medic, care l-a transportat la spital. Medicii l-au diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, hemiplegie stângă şi politraumatism prin cădere de la înălţime. La scurt timp după ce-a fost consultat la Spitalul judeţean Piatra-Neamţ, băiatul a intrat în comă şi a fost transferat la Iaşi. Poliţiştii de la Secţia Rurală Gârcina au deschis o anchetă şi fac cercetări pentru a stabili exact împrejurările în care s-a produs accidentul.

Duminică s-au produs alte două accidente în care au fost implicate o fetiţă de 8 ani şi o adolescentă de 16 ani. Primul s-a întâmplat la Bozienii de Sus, unde un microbuz, condus de un bărbat de 36 de ani din Iaşi, nu a păstrat o distanţă de siguranţă în mers şi a intrat în autoturismul care circula în faţa sa. În urma impactului a fost rănită pasagera din autoturism, fata de 16 ani, care s-a lovit la faţă de bord şi a suferit un traumatism de piramidă nazală.

Al doilea accident s-a petrecut la Buruieneşti, unde o fetiţă de 8 ani a vrut să traverseze în fugă şi a fost acroşată de o autoutilitară, condusă de un bărbat de 38 de ani din Braşov. Copila a suferit un traumatism cranio-cerebral acut deschis, contuzii forte în zona toraco-abdominală şi o plagă contuză frontală. Şoferul este cercetat pentru vătămare corporală din culpă.
C. MIRCEA