reclama autocenter

Sunt 67.427 de persoane care s-au vaccinat anti covid complet în județul Neamț până astăzi, 28 iunie. Ritmul de vaccinare a mai scăzut, ca și în restul țării, astfel că autoritățile au luat decizia să închidă unul din cele 18 centre fixe existente în județ. În plus, programul din centre a fost scurtat de la 12 ore, inițial, la 4-6-9 ore acolo unde nu sunt persoane programate. „Am decis să suspendăm activitatea în centrul de vaccinare de la Pipirig. În celelalte 17 centre fixe din județ reevaluăm zilele acestea activitatea, ca să stabilim dacă mai suspendăm acolo unde nu este adresabilitate și ca să scurtăm, din nou, programul de lucru. Rămân deschise centrele de week-end, cele două drive-thru din Piatra-Neamț și Roman și cele trei de pe platoul Curtea Domnească din Piatra-Neamț, Piața Roman Vodă din Roman și Casa memorială „Ion Creangă” din Târgu Neamț”, a declarat Radu Firăstrău, șeful DSP Neamț.

Vaccinarea de week-end se face fără programare, în intervalul orar 9-20. Tot fără programare se poate prezenta oricine în centrele fixe, dar după ora 14 persoanele în vârstă de până în 60 de ani. La cei 49 de medici de familie din rural s-au vaccinat 3.225 de persoane, iar la cei 29 de medici de familie din urban au fost vaccinate 1.897 de persoane.

În mediul rural ajung și echipele mobile, fiind vaccinate până acum 2.092 de persoane cu schema completă. Echipele medicale au vaccinat doritorii din 34 de comune, fiind administrate 4.266 de doze.

C.I.

Articolul precedentArestat o zi pentru încălcarea ordinului de protecţie
Articolul următorVIDEO/FOTO: Accident la Oglinzi, o măicuță a rămas blocată în mașină