Panică la Sanatoriul Bisericani: un călugăr, cu un șarpe mort înfășurat pe braț, a intrat într/un salon, s-a întins în pat și s-a prefăcut că a murit. Pacienții au crezut, inițial, că omul a fost mușcat de șarpe și chiar a murit, așa că au dat alarma în spital, dar au sunat și la 112.

Curtea spitalului a devenit astfel ”locul intervenției„ pentru un echipaj de jandarmi (militarii fiind obligați să intervină în cazul atacurilor de animale și reptile asupra oamenilor) și un echipaj de ambulanță. Lucrurile s-au complicat, însă, pentru că pacientul respectiv, care vorbea de neînțeles, nu părea să se afle în acea stare din cauza vreunei mușcături de șarpe, cât din cauza unei tulburări mentale. A spus că a găsit șarpele de ieri, dar azi s-a hotărât să-l ia de pe pășunea din vecinătate, unde se duce să păzească animalele mănăstirii, la păscut. Vreme de o oră, cadrele medicale și jandarmii au încercat să-l convingă să urce în ambulanță, pentru a fi transportat la spital, la secția de psihiatrie, în vederea unei consultații de specialitate. La ora 13, negocierile nu se încheiaseră încă.

Actualizare: cu sprijinul militarilor, în cele din urmă, călugărul a fost urcat în ambulanță și transportat la Spitalul Județean, la unitatea de primiri urgențe. Medicii vor stabilii dacă se impune să fie transferat la secția de psihiatrie.

C.M.

Articolul precedentUn polițist mai sensibil decât o concubină
Articolul următorTârgu Neamţ: Înghesuială la bursa locurilor de muncă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Nu am înțeles. Călugărul era internat la sanatoriu sau a intrat de pe stradă? Dacă era deja la sanatoriu, presupun că era deja sub tratament, deci de ce să suni la 112? Deci cum e?

Comments are closed.