Târgu Neamţ: Înghesuială la bursa locurilor de muncă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiVineri, 3 august, în Sala de şedinţe a primăriei Târgu Neamţ s-a desfăşurat bursa locurilor de muncă. Aproximativ 200 de persoane, majoritatea de etnie rromă, s-au înghesuit să-şi caute un loc de muncă, la cei patru agenţi economici participanţi la eveniment. În sală au fost prezenţi şi reprezentanţi ai AJOFM Neamţ. Se pare că aglomerația s-a datorat faptului că au fost convocați pe bază de scrisori recomandate și dacă nu se prezentau există riscul de a pierde ajutorul social.

Târgu Neamţ: Înghesuială la bursa locurilor de muncă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUnii dintre rromii veniţi la bursa locurilor de muncă şi-au făcut simţită prezenţa prin vociferări: în timp ce unul se plângea că e bolnav, chiar dacă era un tânăr bine făcut, un altul se lamenta că nu este nicio ofertă pentru meseria lui de sudor. Într-un final, toţi au bifat că au fost prezenţi şi au plecat spre casele lor, fie pe jos, cei mai mulți, fie cu Jeep-ul din dotare.

La final, primarul Daniel Harpa şi Daniel Chirilă, şeful AJOFM Neamţ au ţinut şi o scurtă conferinţă de presă.

Târgu Neamţ: Înghesuială la bursa locurilor de muncă, ZCH NEWS - sursa ta de informații“Mulţumim domnului director de la AJOFM Neamţ, pentru sprijinul acordat. Atât prin acţiunile de până acum, cât şi prin această acţiune sunt convins că acest fenomen al cerşetoriei va fi redus. Totodată, sperăm să nu mai avem probleme cu unii cetăţeni de etnie rromă. Sunt bucuros că legislaţia s-a schimbat şi o dată cu schimbarea ei trebuie să se ştie că cine nu va munci, va plăti. Beneficiarii ajutorului social apţi de muncă trebuie să înţeleagă că, dacă nu vor munci, li se vor tăia ajutoarele sociale. Mulţumesc şi reprezentanţilor mass-media că au fost alături de noi. Este nevoie de forţă de muncă în oraş şi sunt suficiente locuri de muncă”, a spus primarul Daniel Harpa.

O acţiune venită în sprijinul persoanelor defavorizate din Târgu-Neamţ şi comuna Vânători-Neamţ. La această bursă au participat patru agenţi economici cu oferte în domeniul confecţiilor, construcţiilor şi de salubrizare. Au fost invitate, prin scrisori recomandate, 356 de persoane aflate în evidenţa noastră, dintre care 180 sunt din Vânători şi 176 din Târgu-Neamţ. Au răspuns invitaţiei astăzi, 200 de persoane. Trebuia să ajungă alte 20 de persoane din Vânători, dar pentru că se află sub control judiciar nu au voie să părăsească localitatea. Pentru cei care nu au participat la această bursă se vor lua măsurile legale şi se poate ajunge chiar la pierderea ajutorului social. Din cei prezenţi, două persoane au refuzat cel puţin trei locuri de muncă, iar alte opt persoane s-au înscris la două cursuri de calificare, în domeniul confecţiilor. Sperăm să colaborăm şi în continuare cu primăria Târgu-Neamţ, în organizarea unor astfel de acţiuni ce vin în sprijinul persoanelor defavorizate. Dacă acum legea permite să refuze trei oferte de muncă, noua lege ce va intra în vigoare peste 90 de zile va permite persoanelor încadrate la ajutorul social să refuze doar o singură ofertă de muncă”, a spus şi Daniel Chirilă, directorul AJOFM Neamţ.

C.T. STURZU

Articolul precedentȘtire actualizată: Un călugăr și-a înfășurat un șarpe după mână și s-a prefăcut că e mort
Articolul următorUn „şmecher” cu maşină decapotabilă a tras cu pistolul într-un autoturism
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.