0:00

Un bărbat și-a omorât câinele, cu toporul, în pădure. Riscă 7 ani de închisoare, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO întâmplare ciudată într-o pădure din Bodești i-a condus pe polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor către un caz de ucidere intenționată de animale.

Un ieșean care se afla în pădure, la plimbare cu soția sa, a auzit schelălăitul unui câine urmat de un zgomot sec de lovitură. S-a îndreptat înspre locul de unde veneau sunetele și, în scurt timp, a întâlnit un bărbat necunoscut. L-a întrebat dacă știe ce s-a întâmplat, iar acesta i-a răspuns cu seninătate că a omorât un câine care îi aparținea pentru că îi mâncase păsări din curte. Impresionat de soarta animalului, ieșeanul a  sunat la 112.

Polițiștii au găsit animalul mort în pădure, o femelă de talie mare, care avea o plagă tăiată la cap și era legat de un copac cu o sfoară. În urma investigațiilor efectuate de polițiști, a fost descoperit bărbatul de 47 de ani, din Oșlobeni, care a fost condus la sediul poliției, pentru audieri.

“Făptașul a recunoscut  că, pe fondul faptului că animalul respectiv îi mâncase în repetate rânduri pui și rațe din gospodărie, s-a hotărât să îl ucidă, sens în care a dus cățeaua în pădure  unde a legat-o de un copac și a lovit-o în cap cu un topor”, a precizat subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Ieri, 14 septembrie, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pentru comiterea infracțiunii de uciderea animalelor cu intenție, fără drept. Cazul a ajuns pe masa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț.

Legea nr. 138/2022 a înăsprit pedepsele pentru uciderea animalelor, tocmai pentru că, în ultimii ani, au fost înregistrate multe astfel de cazuri.

Pentru fapta sa bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Angela Croitoru

Articolul precedentȘtire actualizată. Spărgător de mașini reținut de polițiști
Articolul următorComunicat de presă Eugen Țapu-Nazare (PNL): ”A demarat programul IMM Invest Plus”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.