O întâmplare ciudată într-o pădure din Bodești i-a condus pe polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor către un caz de ucidere intenționată de animale.

Un ieșean care se afla în pădure, la plimbare cu soția sa, a auzit schelălăitul unui câine urmat de un zgomot sec de lovitură. S-a îndreptat înspre locul de unde veneau sunetele și, în scurt timp, a întâlnit un bărbat necunoscut. L-a întrebat dacă știe ce s-a întâmplat, iar acesta i-a răspuns cu seninătate că a omorât un câine care îi aparținea pentru că îi mâncase păsări din curte. Impresionat de soarta animalului, ieșeanul a  sunat la 112.

Polițiștii au găsit animalul mort în pădure, o femelă de talie mare, care avea o plagă tăiată la cap și era legat de un copac cu o sfoară. În urma investigațiilor efectuate de polițiști, a fost descoperit bărbatul de 47 de ani, din Oșlobeni, care a fost condus la sediul poliției, pentru audieri.

“Făptașul a recunoscut  că, pe fondul faptului că animalul respectiv îi mâncase în repetate rânduri pui și rațe din gospodărie, s-a hotărât să îl ucidă, sens în care a dus cățeaua în pădure  unde a legat-o de un copac și a lovit-o în cap cu un topor”, a precizat subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Ieri, 14 septembrie, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pentru comiterea infracțiunii de uciderea animalelor cu intenție, fără drept. Cazul a ajuns pe masa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț.

Legea nr. 138/2022 a înăsprit pedepsele pentru uciderea animalelor, tocmai pentru că, în ultimii ani, au fost înregistrate multe astfel de cazuri.

Pentru fapta sa bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Angela Croitoru

Articolul precedentȘtire actualizată. Spărgător de mașini reținut de polițiști
Articolul următorComunicat de presă Eugen Țapu-Nazare (PNL): ”A demarat programul IMM Invest Plus”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.