Știre actualizată. Spărgător de mașini reținut de polițiști, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: Magistraţii Judecătoriei Piatra-Neamţ au aprobat arestarea preventivă propusă de procurorul parchetului.

„La data de 15 septembrie a.c., persoana în cauză au fost prezentată instanței de judecată, față de  acesta fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 zile”, precizează subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Știre inițială: Dacă până acum polițiștii se confruntau cu hoți de mașini care foloseau unelte sofisticate pentru a intra în interiorul acestora, de această data au dat peste un adevărat spărgător. În sensul că, pentru a ajunge la bunurile din inteiorul autoturismelor, la adăpostul nopții, un tânăr de 29 de ani, din Piatra-Neamț, pur și simplu le spărgea geamurile.

Un pietrean a sesizat la poliție, în noaptea de 13 septembrie, faptul că și-a găsit mașina cu geamurile sparte și că i-au fost furate bunurile din interior. Mergând pe firul lucrurilor, polițiștii pietreni au descoperit că fuseseră 17 spargeri din mașini cu același mod de operare.

„Investigațiile efectuate de polițiști au relevat faptul că, în noaptea de 13 spre 14 septembrie a.c., persoane necunoscute ar fi pătruns prin efracție, respectiv spargerea geamurilor, într-un număr de 17 autoturisme, ce se aflau parcate, în municipiul Piatra Neamț, de unde au sustras diferite bunuri”, a precizat subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Cu alte cuvinte, spărgătorul a mai încercat să fure din 12 autoturisme, parcate în cartierele Mărăței și în centru, dar nu a găsit nimic de valoare așa că, după ce le-a spart geamurile, a plecat pur și simplu.

Polițiștii l-au identificat ieri, 14 septembrie, pe suspectul principal, tânărul de 29 de ani, care a fost audiat la sediul poliției și apoi reținut pentru 24 de ore.

El este cercetat pentru 5 furturi calificate din autoturisme și pentru cele 12 tentative, urmând să fie prezentat procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț cu propunerea de arestare preventivă.

Angela Croitoru

Articolul precedentCOD GALBEN Instabilitate atmosferică în zona montană a judeţelor Bacău, Neamţ şi Suceava
Articolul următorUn bărbat și-a omorât câinele, cu toporul, în pădure. Riscă 7 ani de închisoare
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.