0:00

Actualizare. Un bărbat a murit sufocat sub balastru, în cuva unui utilaj, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare.

Potrivit inspectorului șef al ITM Neamț, Ioan Popescu, din primele declarații ale martorilor ar fi reieșit să “bărbatul a intrat în buncărul de alimentare al concasorului cu un ciocan, moment în care lucrătorul care opera acel utilaj ar fi descărcat aproximativ 4 mc de balastru în interior”.

Rolul utilajului este acela de a mărunți pietrele, astfel încât bărbatul nu avea nicio șansă să mai scape cu viață, fiind efectiv zdrobit. Evident, lucrătorul care încărca nu a știut că un coleg se află în interior.

Săptămâna viitoare inspectorii ITM Neamț vor continua cercetările, urmând să stabilească cu exactitate cauzele accidentului de muncă și să studieze documentele firmei privind securitatea și sănătatea în muncă. Vor fi stabilite, la finalul cercetărilor și responsabilitățile fiecăruia pentru a se afla cine se face vinovat sau care sunt vinovații pentru moartea acestui om.

Știre inițială.

Un accident de muncă în urma căruia un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din Piatra-Neamț, și-a pierdut viața a avut loc astăzi, 7 septembrie, în comuna Gherăești.

Accidentul a fost anunțat la 112 în jurul orei 11:00, iar la fața locului au ajuns numeroase forte de intervenție de la Detașamentele de pompieri Roman și Piatra Neamț: o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare,  o autospecială complexă pentru intervenție, containerul Multirisc și o ambulanță SMURD Terapie Intensivă Mobilă precum și voluntari ai SVSU Gherăești.

Pompierii au constatat că cele indicate de apelant se confirmau: prins sub pietriș, în cuva unui utilaj de sortare a balastului, au găsit trupul bărbatului, care, din păcate, nu mai respira.

Din primele informații, bărbatul era angajat al unei firme din Piatra Neamț, dar executând lucrări în stația de sortare a balastierei din Gherăești.

Un echipaj al poliției a început cercetările la fața locului, împreună cu inspectorii de muncă.

“Din primele verificări, s-a stabilit că, un bărbat de 47 de ani, din Piatra Neamț, angajat al unei societăți comerciale, în timp ce efectua activități de manipulare a unui utilaj tehnologic, în împrejurări care urmează să fie stabilite din cercetări, ar fi fost prins sub pietriș.

Din nefericire, în ciuda manevrelor de resuscitare, efectuate de echipajul medical sosit la fața locului, a fost declarat decesul bărbatului.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, precum și neluarea, respectiv nerespectarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă, conform art. 192, 349 și 350 din Codul Penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman”, a precizat subinspector Ramon Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Întrucât este vorba despre un accident mortal de muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamț efectuează cercetări la fața locului, inspectorul șef Ioan Popescu aflându-se în acest moment la Gherăești.

Angela Croitoru

Foto: ISU Neamț

Articolul precedentAmenzi de până la 8.000 lei pentru firmele care refuză să acorde concendiu paternal
Articolul următorFOTO. Diferențe de preț de la raft la casieriile unui supermarket constatate de Protecția Consumatorilor Neamț. Amenzi de peste 100.000 lei
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.