pietricica turism
heidelbergcement

• a fost scos la mal de scafandrii de la ISU Neamț, după câteva ore

Un băiat de 15 ani din Agapia a sfârşit, tragic, înecat în iazul Mănăstirii Sihăstria. Adolescentul, fratele lui şi încă un băiat din sat au fost lăsaţi de părinţi să stea câteva zile la mănăstire, pentru că tot erau în vacanţă. Joi, toţi trei au fost prin pădure şi au cules mure şi afine. S-au întors la mănăstire când se însera şi au trecut pe la iaz.

Iazul este îngrădit, dar ei au intrat pe poartă şi au vrut să-şi facă o plută din nişte bucăţi de cofraj, care rămăseseră acolo de când s-a betonat marginea iazului”, ne-a declarat un poliţist care s-a ocupat de cercetări. „Băiatul ăsta de 15 ani s-a urcat pe aşa-zisa plută şi a căzut în apa adâncă de 5 metri, foarte rece şi plină de crengi şi vegetaţie”.

Ceilalţi doi copii au dat alarma şi, la ora 21.34, au fost anunţaţi pompierii, care s-au dus cu barca pneumatică să înceapă căutările.

„Militarii au căutat băiatul până la ora două, folosind barca pneumatică, în timp ce suprafaţa iazului a fost iluminată cu ajutorul autospecialelor şi accesoriilor de iluminat”, a precizat sublocotenentul Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ. „Vineri dimineaţă, scafandrii unităţii au reluat căutările şi, în jurul orei 11, trupul copilului a fost găsit”.

Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili exact în ce împrejurări a murit copilul şi dacă poate fi considerat cineva responsabil de decesul lui.

Am încercat să obţinem un punct de vedere de la reprezentanţii Mănăstirii Sihăstria, însă măicuţa care are rolul de operator la centrala telefonică ne-a spus că nu i s-a comunicat nimic, iar la cancelarie nu era nimeni.

C. MIRCEA

aleho

1 COMENTARIU

  1. Ce mi se pare interesant e ca copilul nu a murit inecat asa cum s-a scris, la autopsie nu avea apa in plamani !!! se pare ca a murit in urma unei blocari a cailor respiratorii !!! De ce staretul manastirii incearca sa musamalizeze incidentul ??? Cine e persoana care e cazata la sihastrie si care se pretinde antrenor de Karate (dar care nu a putut prezenta nicio legitimatie) care avea obiceiul sa faca antrenamente, seara, cu acesti copii, IN PADURE ??? De ce a dorit sa participle acest individ la inmormantare ???? Comportamnetul lui este unul foarte dubios, cred ca anchetatorii ar trebui sa analizeze rolul acestui individ in zona. Poate e o simpla coincidenta dar faptele obliga la clarificari.

Comments are closed.