Circa 700 de romașcani din cei peste 5.200 de beneficiari ai programului de ajutorare oferit de Uniunea Europeană nu și-au ridicat produsele de la depozitul amenajat la Clubul Petrotub. În această săptămână, Primăria Roman îi va informa în scris pe cei care nu și-au luat, încă, alimentele. „A decurs foarte bine distribuirea alimentelor, a celor zece produse pentru persoanele care fac obiectul acestui ajutor. Mai sunt 700 de persoane care nu au venit  din diverse motive, unele pentru că nu au fost în localitate”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

Cei care nu vor veni în această săptămână să ridice alimentele, vor avea posibilitatea să o facă după data de 7 ianuarie a anului viitor. „În această săptămână îi vom anunța pe beneficiari în scris despre acest ajutor. Îi vom informa că pe aceștia că, începând cu 7 ianuarie, va începe distriburirea produselor rămase. Desigur, dacă beneficiarii vor veni în această săptămână, le vom elibera pe loc alimentele la care au dreptul”, a mai precizat edilul Romanului.

De precizat este faptul că din cele 11 produse oferite ca ajutor de Uniunea Europeană, la Roman au ajuns numai 10, lipsind uleiul care se pare că va ajunge la începutul lunii ianuarie. Fiecare beneficiar va primi zahăr, ulei, făină albă, mălai, bulion, roşii în bulion, conserve de mazăre, conserve de fasole, paste făinoase şi orez. Au dreptul la aceste alimente, beneficiarii de ajutor social, șomerii cu indemnizație, persoanele cu handicap grav și accentuat, precum și pensionarii și beneficiarii legilor speciale cu venituri de sub 400 de lei.

Articolul precedentFormaţii participante la festivalul „Steaua sus răsare”
Articolul următorUn colonel de infanterie, cel mai tânăr membru al Uniunii Scriitorilor din Neamţ