0:00

Ministerul Finanțelor Publice a lansat ultima emisiune de tituri de stat din acest an, iar nemțenii care au bani de investit pot primi dobânzi anuale de până la 7,80%. Titlurile de stat TEZAUR cu maturități de 1 și 2 ani au dobânzi de 7,65%, respectiv 7,80%. Titlurile de stat au valoarea nominală de 1 leu și sunt în formă dematerializată. Emisiunea a fost lansată la începutul acestei săptămâni, pe 5 decembrie 2022.

Până pe 19 ecembrie titlurile de stat pot fi cumpărate online, doar de persoanele care sunt înregistrate în spațiul privat virtual, iar în perioada 5-20 decembrie pot fi achiziționate prin unitățile Trezoreriei Statului. Titlurile de stat pot fi cumpărate și de la subunitățile Companiei Naționale Poșta Română, de pe 5 până pe 19 decembrie în mediul urban, iar în rural achiziția se poate face în perioada 5-16 decembrie.

Ultima emisiune de titluri de stat din acest an, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile de stat sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate face una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Sunt eligibile persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani la data subscrierii, important fiind faptul că veniturile obținute din dobândă nu sunt impozabile.

”Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice”, anunță ANAF. (G.S.)

Articolul precedentAcțiune preventivă. Poliția avertizează: petardele și artificiile nu sunt jucării
Articolul următorVideo. Târgu Neamț: Accident evitat cu noroc în intersecția Humulești
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.