0:00

Acțiune preventivă. Poliția avertizează: petardele și artificiile nu sunt jucării, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPolițiștii nemțeni au avut azi, 6 decembrie 2022, o acțiune de informare a pietrenilor despre operațiunile cu articole pirotehnice. Oamenii legii au reamintit că, efectuate fără drept, constituie infracțiune şi se pedepsesc cu închisoare de la trei luni la un an. Pietrenii au primit sfaturi și pliante cu informații și recomandări preventive, fiind informați cu privire la clasificarea obiectelor pirotehnice.

Acțiune preventivă. Poliția avertizează: petardele și artificiile nu sunt jucării, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSunt interzise deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile F2, F3 şi F4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia integrității persoanelor, dar și a bunurilor care ar putea fi distruse ca urmare a producerii de incendii prin utilizarea necorespunzătoare”, anunță Poliția Neamț.

În paralel, în perioada 21 noiembrie 2022 – 4 ianuarie 2023, poliţiştii desfăşoară activităţi în cadrul acţiunii naţionale „Foc de Artificii”, pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice, de către persoanele fizice şi juridice.

Scopul este creşterea siguranţei cetăţeanului prin identificarea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul articolelor pirotehnice și prevenirea producerii unor evenimente negative, (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri). Poliţiştii vor continua să acționeze pentru a preveni accidente sau pagube materiale.

(G. S)

Articolul precedentȘtire actualizată. 180 de elevi evacuați în urma unui incendiu la o școală
Articolul următorUltima emisiune de titluri de stat din acest an
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.