0:00

Știre actualizată: A ucis un copil, a făcut 17 ani de pușcărie și a evadat cu 5 luni înainte de eliberare, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: Valentin Perdeicu a fost prins de autorități la un filtru rutier din zona Tișița, județul Vrancea. În condițiile actuale, deținutul poate să renunțe la speranța de a fi eliberat condiționat, ceea ce urma să se întâmple în luna decembrie a acestui an.

Știre inițială: Valentin Perdeicu, în vârstă de 38 de ani, din Borca, dar cu domiciliul în Piatra-Neamț, este căutat, în acest moment, de polițiștii din Constanța și din județele limitrofe. El a evadat astăzi, 3 august, de la punctul de lucru SC Avicola, unde făcea muncă necalificată, împreună cu alți 12 deținuți.

”Deținutul a executat deja 17 ani de închisoare, iar în luna decembrie trebuia să intre în comisia de eliberare condiționată”, a declarat comisarul șef Gabi Botezan, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă. ”Nu am detalii despre împrejurările în care a evadat. Cert este că mergea la lucru, în fiecare zi, din luna aprilie și până acum n-a creat vreun fel de problemă. O comisie va stabili exact în ce condiții a reușit să fugă, iar în paralel se fac activități pentru identificarea lui”.

Valentin Perdeicu a ucis un copil în vârstă de 9 ani, în ziua de 24 iulie 2000. De fapt intenția lui fusese să ucidă niște consăteni cu care nu se înțelegea, dar nu i-a găsit acasă. A găsit, în schimb, fiul unei femei pe care voia să se răzbune, l-a chemat la Bistrița să facă baie, l-a lovit de niște bolovani și l-a înecat.

Inițial, Perdeicu a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, iar ulterior pedeapsa i-a fost diminuată la 20 de ani. Deja executase 17…și se pare că n-a mai avut răbdare. Oricum s-a dovedit, din nou, extrem de inspirat în decizii.

C.M.

 

Articolul precedentCupa României Cimentul Bicaz vs. Viitorul Curița
Articolul următorUn șofer cu alcoolemie de 3 la mie a accidentat un căruțaș
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.