S-au stabilit meciurile din primul tur al Cupei României la fotbal, faza națională, ediția 2017/2018. Conform programării, în această etapă intră în competiţie cele 42 de câştigătoare ale fazei judeţene și 10 echipe care au evoluat în ediția precedentă a Ligii a III-a. Cimentul Bicaz, câștigătoarea etapei județene a Cupei României, va juca împotriva grupării AS Viitorul Curiţa, deținătoarea trofeului din județul Bacău. Partida se va disputa la Bicaz, miercuri, 9 august, cu începere de la ora 17:30. În caz de egalitate, după 90 de minute de joc, se dispută prelungiri și, dacă egalitatea persistă, se execută lovituri de departajare.

”Știu că este campioana Bacăului și a fost eliminată la barajul pentru promovarea n Liga a III-a de ACS Sănătatea Darabani, din județul Botoșani. Noi avem același lot, inclusiv pe Dan Nedelcu pe care a vrut să-l ia CSM Ceahlăul. Eu mă așteptam să picăm cu echipa din Pașcani însă o să fie o experiență frumoasă să jucăm și cu această grupare din Onești. Ambele echipe sunt de Liga IV-a și ne dorim să ne calificăm mai departe”, a declarat Cristian Luca, antrenorul echipei Cimentul Bicaz.

În finala județeană a Cupei României, Cimentul Bicaz a depăşit Voinţa Ion Creangă, cu scorul de 2-1, şi a cucerit trofeul la începutul lunii iunie. Au marcat atunci Nedelcu şi Bălăjel, respectiv Samson. (Ana MOISE)