0:00

A ucis pentru un salam și-o pâine, stă 3 ani la pușcărie, ZCH NEWS - sursa ta de informații”Condamnă pe inculpatul Velichi Valică, la pedeapsa de: 3 (trei) ani închisoare şi 2 (doi) ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 al. 1 lit. a, b Cod penal, pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte”. Aceasta este decizia Tribunalului Neamț, luată în ziua de 1 august, pentru viața unui bărbat de 67 de ani, din Ruseni, curmată brusc în noiembrie 2016.

Velichi, muncitor pe șantier, se oprise la un bar din sat, prin luna mai a anului 2016, și-și lăsase pe terasă sacoșa, în care avea un salam și-o pâine. Când să plece spre casă a văzut că mâncarea lui dispăruse. A făcut el investigații și-a aflat, într-un final, cine i-a luat-o, dar nu s-a mai întâlnit cu ”hoțul” decât în ziua de 4 noiembrie a aceluiași an. Avea să fie o întâlnire fatală pentru Vasile Cobzariu, care a fost lovit cu pumnul și a căzut cu capul de asfalt. A suferit o fractură de bază de craniu și leziuni cerebrale severe și, în ciuda tratamentului, a murit 5 zile mai târziu, la Spitalul de neurochirurgie din Iași.

Acum, ucigașul și-a primit pedeapsa. Este vorba, însă, despre prima sentință. Cea definitivă va fi pronunțată de Curtea de Apel Bacău, în situația în care una din părțile din dosar va merge mai departe cu procesul.

În afară de cei 3 ani de închisoare, Velichi are de plătit 5.000 de lei drept daune materiale unei părți civile din dosar, 1563,20 lei Serviciului Județean de Ambulanță și 836,80 lei spitalului din Iași.

C.M.

Articolul precedentLidl vă invită la Caravana „Bucătar din plăcere”
Articolul următorA lăsat ușa deschisă să intre aer și a intrat un tâlhar
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.